Skip to main content

Proces vstřebávání železa Sucrosomial®

Železo je pro tělo nepostradatelný prvek. Podporuje tvorbu hemoglobinu a myoglobinu, posiluje imunitní systém, udržuje normální rozpoznávací funkce. Část železa potřebného pro normální tělesné funkce se do těla dostává stravou.

Kde dochází ke vstřebávání železa z potravy?

Lidské tělo vstřebává železo ve střevě, konkrétně ve dvanácterníku. Část vstřebaného železa se váže na feritin, bílkovinu, která tvoří hlavní zásobu železa v buňkách (zejména v játrech, slezině a kostní dřeni), zatímco další část železa se váže na transferin a je dopravována do různých tkání v těle.

Jak se vstřebává železo Sucrosomial®?

Železo Sucrosomial® obsažené v doplňcích stravy řady SiderAL® se stejně jako železo z potravy vstřebává buňkami střevní sliznice.

Železo Sucrosomial®, základní složka řady doplňků stravy SiderAL®, prochází žaludečním prostředím v neporušeném stavu a vstřebává se ve střevě. Technologie Sucrosomial®, exkluzivní patent společnosti PharmaNutra, navíc zaručuje, že železo bude mít příjemnou chuť, takže se bude lépe užívat i po delší dobu.

Vědecký výzkum provedený společností PharmaNutra ve spolupráci s několika italskými a zahraničními univerzitami prokázal, že železo Sucrosomial® dokáže projít žaludečním kyselým prostředím v neporušeném stavu díky ochraně, kterou poskytuje matrice Sucrosomial® obklopující pyrofosfát železa, což umožňuje vstřebávání většího množství železa ve střevě.